Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedy i jak

Jak motyl, co na dłoni przysiadł na chwilę........
Jak płatek śniegu, co cieszy w zimie.......
Jak słońce latem........
Deszcz jesienią.........
Tak wszystko jest jednym wielkim westchnieniem.......

Jak patrzysz na mnie, kiedy z mych oczu łzy płyną.........
Jak delikatny dotyk, kiedy głaszczesz po twarzy.........
Oddech w oddechu, gdy zaczynam marzyć........
Tak wszystko staje się mą nadzieją.........

Jak Ci, których kochamy odchodzą........
Zostawiając w nas tęsknotę......
Jak wspomnienia, biegnące bose po łące......
Tak wszystko staje się jednym wspomnieniem........

Kiedy jednak stanie się, co stać się miało....
Kiedy miną mi dziwne te chwile.......
Tak nastanie po wielkim huraganie....
Cisza, przeplatana wspomnieniami.......
Okraszona westchnieniami......

Zapalę więc świecę z nadzieją, w jej płomieniu ujrzę...
Magię i czar zamkniętych chwil, które pozwolą mi dalej żyć....
Kiedy siądę w ciszy, spokoju.....
Zrozumiem, że tak być miało........

40 345 wyświetleń
275 tekstów
38 obserwujących
  • kuloodporna

    13 December 2020, 22:09

    Ach dzikuku zielona kredeczko........ale wiesz ......z kropeczek jakoś mi się trudno wymiksować .....no taka jestem kulokropkowa.......ale dziękuję , że wiersz się spodobał.....:))) pozdrawiam kredeczko .....:)))

    od Sexoh't, ryksza, Kasandra48