Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nowonarodzone

Jak łatwo patrzyło się oczami dziecka,
Jak czysta potrafiła być dusza,
Nie skażona jeszcze ścianą wspomnień,
Brak poczucia winy podjętych decyzji , wstydu..
otwarte okno, świeże powietrze,
widzę białą zasłonę, którą delikatnie łaskocze wiatr,
Zieleń odbijająca promyki słońca,
obraz mieszkający w duszy dziecka
odbijający się w oczach świeżością majowego ranka,
rosą na młodych listkach o wschodzie słońca
nieskazitelna dusza dziecka,czyste serce
optymizm trzymany w dłoniach.

1728 wyświetleń
16 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!