Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krk

Jak jest w Romantycznym Krakowie...?
Rynek wierszami brukowany
I z tego powodu - kto to wie?
Koń dorożkarza zaczytany.

Gołębie swoimi skrzydłami
Łopocząc, sfruwają po prośbie,
Rymują do wtóru z dzwonami.
Poezja brzmi w całym Krakowie.

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • Maciek Zz

    27 May 2020, 21:07

    Twój komentarz wart rozwinięcia

    a tej knajpki nie mogłem znaleźć
    to znaczy, że mam tam jeszcze wrócić

  • Maciek Zz

    27 May 2020, 20:58

    Zgadza się :)
    schodkami w dół do knajpki trafiłem
    w smaku nie dorówna żadnemu
    tam piwo Lwówek Książęcy piłem
    nazajutrz nie mogłem dojść - nie wiedzieć czemu