Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdzie byłem

Jak ja Was wszystkich bardzo lubię,
jak mi się patrzeć na Was chce.
Jak to się stało o mój Ludzie,
skąd cisza teraz moja jest.
Nie myślę już o cudzie,
olśnić blaskiem już nie czas.
Sukcesów życia trudzie,
wolni wyborem trwać.

Żyjcie odpowiedzialnie dzieci moje,
dobro i zło znacie już.
Wielka mądrość i moc ogromna,
z pokoleniami przyszła wam.

Drzwi które otwieracie to zawsze wybór tylko wasz.
Nie skarżcie się więc Tacie, bo dorosłości czas.
Konzentrationslager otwieracie albo pomocną dajecie dłoń.

Dobro i zło znacie.
Wybór jest tylko Wasz.
Gdzie byłem się pytacie.
I to dziwi mnie.
Dobro i zło znacie.
I tyle w tym temacie, kończę i żegnam się.

5601 wyświetleń
64 teksty
0 obserwujących
  • 30 January 2016, 22:38

    Dziękuje za opinie. Miło mi że przeczytałeś.Ale kto napisze dla pierwszej kohorty??Ile kohort ma ten legion> Zwyczajowo miały od 6 do 10.To może ja pisze dla parzystych a Ty dla nieparzystych???Pozdrawiam

  • 30 January 2016, 21:54

    Wspaniały tekst na hymn 2 kohorty Legio Mariae z parafii pod wezwaniem świętego Gramatyka Grafomana.Proszę o hymny dla pozostałych trzech kohort tego legionu.