Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ziemska nie-Komedia

jak grzesznicy drogą Dantego
przemierzamy zaświaty
- krąg za kręgiem

czy nicość nam pisana
bez-nadziejność i męki
wieczne

z nadzieją w sercu wyżej pędzimy
oczyszczenia pragniemy za nasze
- i nie nasze winy

skrzydła miłością napełniamy
wyżej i wyżej
lekkość sumienia jest z nami

- i sens istnienia na Ziemi

39 583 wyświetlenia
253 teksty
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!