Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Myśli

Jak dzikie konie
noszą
wiatr w grzywach

Opuszczają
spokojne pastwiska
tratują
zbudowane zagrody

i pędzą
na przełaj
wbrew
wytyczonym ścieżkom
do urojonej
wolności

Autor: Małgorzata Orawska
Wiersz z tomiku „Margerytki” 2005

1845 wyświetleń
10 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!