Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Jak dzień gaśnie nasza opowieść
w jesienne liście przyszło się zmienić
już atrament zasechł krwią przelaną
o sprawę już dawno przegraną
patrz, to już pergamin życia w łzach skąpany,
płacze, gdyż nienawiść i zło w nań przelane
Jutro, pojutrze, może kiedyś
nadejdzie dzień
kiedy będzie trzeba
podzielić się opłatkiem
ale czy mamy czym ?

15 885 wyświetleń
92 teksty
21 obserwujących
  • U.A

    1 August 2010, 16:13

    Dziękuje wam :]

  • 1 August 2010, 06:56

    Krotki ale jakże bogaty w treść. Pozdrawiam.

  • Wichura

    1 August 2010, 00:24

    Przystanęłam... Poczułam zapach śniegu. Bo zamiast opłatka, tylko zimne płatki śniegu zostaną nam na koniec.
    Zostawiam duży +, na razie jeszcze nie zielony.