Menu
Gildia Pióra na Patronite

W imię Boga

Jak długo zamierzasz walczyć
Kolanami ziemię przecierać
Bez miecza i bez tarczy
Gołą piersią atak odpierać

Czy nie starczy już blizn na Twym ciele
Ani piór w boju straconych
Powiedz mi w imię czego
Występujesz wciąż w mojej obronie

Czemu stoisz nocą pod oknem
Gorzkie łzy w litanie przemieniasz
I zanosisz pod nieba sklepienie
Bym pogodny dzień znów zaczęła

932 wyświetlenia
15 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!