Menu
Gildia Pióra na Patronite

Orkiestra Jurka

Jak co roku w niedziele.
Jurek zbiera swą kapelę.
Zagra w parkach, rynkach i na plażach.
Każdy może się wykazać.

Cel jest szczytny jak co roku.
Nie umyka ludziom z oczu.
Cel jest jasno określony.
Pomoc dzieciom ciężko chorym.

Czy szczytniejszy cel być może.
Jak maluchom pomóc w trwodze.
W trwodze, którą czują bliscy.
Gdy młodego życia możliwy koniec bliski.
Więc dlatego gra orkiestra.
By o dobro zadbać dziecka.

Gdy w niedziele po kościele lub na końcu już spaceru.
Ujrzysz grających w szczytnym celu.
Zagraj wtedy razem z nimi.
Aby dzieci z nami były.
I być może kiedyś dołączyły.
Do orkiestry która będzie grała.
"Do końca świata i jeden dzień dłużej"

5208 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
  • 7 January 2012, 21:04

    tyelm grosików już dal a jak chorym to nikogo nie ma. no ale sczytny cel wrzuce jutro po kościele kilka nowych.