Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wilk w Dolinie Baryczy

Jak ciepło pierzyny za szybą
na zmrożonej ziemi
Ty jesteś wodą, ja rybą
falą, co oceany pieni

Goryczą w chmielowym trunku
odskocznią od słodyczy
Najlepszy z całego gatunku
wilk w Dolinie Baryczy

Niczym słońce w listopadzie
pierwsze ciepłe noce
Zmęczenie, co do snu kładzie
zimą owija mnie kocem

Latarnią, co w oddali mruga
jedyną w noc ciemną
Ja zawsze pierwsza, nie druga
Ty zawsze ze mną

12 268 wyświetleń
121 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!