Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pytanie o niebo

Jak Ci jest Mamo tam, w niebie?
Czy dbasz choć trochę o siebie?
Czy ładną pogodę macie?
Spotykacie się przy herbacie?
Czy wciąż lubisz kryminały i krzyżówki?
Czy korzystasz z niebiańskiej stołówki,
gdzie kelner pod postacią Anioła
na poczęstunek wola?

Czy dobrze Ci tam , Mamo?
Czy bezpiecznie?
Jak naprawdę wygląda życie wieczne?
Czy tęsknisz, pamiętasz i wspominasz
swych najbliższych na ziemskich dolinach?
Czy czujesz tęsknotę mego serca,
która z każdej strony się do niego wwierca?

Jak Ci jest Mamo tam, w niebie?
Choćbym chciała, nie przytulę się do Ciebie ...
Dziś pomodlę się, zapalę znicz,
bo w ziemskim życiu nie mogę więcej nic ...

1398 wyświetleń
5 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!