Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak chory pies

Jak chory pies

Ten człowiek
Jak chory pies
Ma słowo niczym zęby

Rozmowa kończy się puentą
Której nie warto powtarzać

Brakuje wytchnienia
Wycieczki nad rzekę
Przez zborze

I szczerej rozmowy
Głaszcząc lekko
Dojrzałe już kłosy

Głębokiego oddechu
Ludzkiego westchnienia
Co niczym woda do chrztu
Zmywa balast istnienia

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!