Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Ten moment

Jak będę cię mijać zerknę w twoją stronę
Niewinnie,
skradnę spojrzenie
Zaglądnę w głąb duszy
Czy to już?
Czy to odpowiedni moment?
Raz dwa trzy
teraz!
Ogarniam cię wzrokiem
Nie patrzyłeś
Cóż... Może jutro...
I pudło!
I tak co dzień.
Gdy cię widzę
Drżę cała
Głos znika
Niemowa ze mnie
Nie wiem jak działać
Haaalooo!
Jestem tutaj!
Proszę pana!
Nogi zmiękły
Nie czuję nóg
Upadam
Pełzam...
Nie potknij się o mnie
Jestem taka mała
Drobna
Przy samej ziemi
Co ja sobie wyobrażałam
Twoja głowa w chmurach
Mijasz mnie marszowym krokiem
Czy mam czekać?
Czy nadejdzie jeszcze ten moment?

11 191 wyświetleń
91 tekstów
4 obserwujących
  • Victoria Angel

    3 April 2022, 14:46

    Nie wyznawanie uczuć sobie, którą się bardzo kocha, powoduje ,że skrywane słowa bardzo ciążą w sercu i duszy. :-(((

    od AShER
    • Joan40

      29 May 2022, 14:17

      Czasem tak w życiu bywa, że nie wolno skrywanych słów wypowiadać.

    • Victoria Angel

      29 May 2022, 19:16

      Nie obce mi to, pozdrawiam. :-)))