Menu
Gildia Pióra na Patronite

bliski jak van gogh

jak bardzo trzeba być głodnym
by karmić się snami

jak bardzo spragnionym
by w chłodzie poranka
spijać rosę z koniczyny
zdeptanej

serca pękają
niczym wazon
przez nieuwagę strącony

i żal tylko kwiatów
ściętych przedwcześnie

nie bądź zazdrosny
kochany
o białą ścianę, gdy na niej
ucichnę

słonecznikami

17 801 wyświetleń
178 tekstów
95 obserwujących
  • Pytia

    18 May 2011, 23:13

    powalający wiersz...Brawo!!!!

  • Papillondenuit

    18 May 2011, 22:15

    dziękuję Alicjo i pozdrawiam :)

  • 17 May 2011, 16:46

    Piękny wiersz, również żałuję, że tak późno go odkryłam... Porywam do zeszytu. :)

  • Papillondenuit

    15 April 2011, 21:53

    ...poezją to chyba nigdy ich nie nazwę, więc nie obawiaj się ;)

    raz jeszcze dziękuję

    wzajemnie, dobrej i spokojnej :)

  • Papillondenuit

    15 April 2011, 21:41

    dziękuję, Aga

    uczę się pisać, nazywać...
    dziękuję, że czytasz te moje "próby"

    pozdrawiam ciepło
    :)

  • Papillondenuit

    20 March 2011, 21:26

    odwiedzasz mnie, to ma znaczenie

    dziękuję ulubiony wraczku mój
    :*

  • Papillondenuit

    20 March 2011, 17:57

    dziękuję za nutkę, Tomku, bardzo mi się podoba...

    odnoszę wrażenie, że przeczytałeś ten wiersz prawdziwie, duszą...
    i dotarł do Ciebie jego najgłębszy przekaz...
    to jest dla mnie chyba największą radością... i zaszczytem

    dziekuję Ci za ten komentarz

    pozdrawiam wyjątkowo ciepło
    :)

  • Papillondenuit

    19 March 2011, 13:39

    nie mylisz się Agato... trafnie, i to bardzo

    dziękuję
    pozdrawiam i miłej soboty życzę

  • Papillondenuit

    18 March 2011, 23:51

    słów mi braknie, gdy tak wiele ich od Was dostaję...

    Danuto, Niko, Kasiu... dziękuję za niezwykłe i bardzo cenne dla mnie opinie
    pozdrawiam Was ciepło

  • Nika789

    18 March 2011, 21:03

    estetyczny niesamowicie. bliski to swoją drogą. jest też cichy. sam się doskonale broni. Jest naprawdę pięknie. I romantycznie, nostalgicznie. Poezja...

    ;-)