Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

jak bardzo chciałbym
dotknąć twoich dłoni
usłyszeć śmiech wyszeptać myśli
i po prostu siedzieć obok
szukając w chmurach znaczeń
tymczasem tylko kos śpiewa
na pustej nagiej gałęzi
ławka pusta
posłuchaj

15 276 wyświetleń
143 teksty
8 obserwujących
  • 24 November 2022, 17:35

    dłonie me puste
    z braku dawania pieszczot
    ławeczki
    dawno już nie ma
    wciąż szeptam
    choć jesteś daleko
    we śnie
    przytulam do serca

    jesteś
    i tylko to się liczy

    od Eneida, Es van Guard, Naja
    • Es van Guard

      25 November 2022, 20:58

      w dłoniach twoich
      serce moje bezpieczne
      ku twym dłoniom
      skronie moje pochylam
      i ustami je odnaleźć pragnę
      w pocałunki ubrać grzać oddechem
      w moim sercu dłonie twoje są święte

      od batram