Menu
Gildia Pióra na Patronite

Linia życia

Jadę po własnym torze

W samotności
przed siebie
w nieznane

Ktoś jedzie obok
tory łagodnie łączą się
na chwilę

Pojawia się ktoś
tylko po to
aby inny ktoś
mógł odjechać na następnym rozjeździe
w zapomnienie
na zawsze

Niektórym nagle zmienią zwrotnicę
wielu przejedzie na gapę
Innym znienacka skończą się tory
I za szybko dojadą do stacji....

Ale taka jest linia życia

Póki co mam bilet i jadę.

35 642 wyświetlenia
300 tekstów
14 obserwujących
  • nicola-57

    9 January 2016, 18:29

    słowa więzną w gardle i... tylko wpiszę : BDB Wiersz.