Menu
Gildia Pióra na Patronite

Człowiek to nie zwierzę

Ja zwierzęta lubię bardzo,
Ludzi mniej, a nawet wcale,
Wszak to oni ku swej chwale
Poświęcili mnóstwo koni.

Przyjaciółmi zwąc je swymi
Dręczą biedne swoje psy,
Ptaki w klatkach im śpiewają
I o wolność proszą ich.

Czy wyginie cała ludzkość?!
Wszelki problem byłby znikł:
Inne życie, nowy świat
Każdy zwierzak byłby rad.

580 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!