Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kanarek

Ja - wolne zwierze
W nadopiekuńczość ni trochę nie wierzę
Ani w mówienie mi, co mam robić
- Zrobię co chcę - choćby na złość Wam zrobić.

Ja - wolne zwierze
Nie wyrażam swej zwierzęcej zgody
na traktowanie mnie jak przedmiot
i nie zależy to od pogody.

Ja - zwierzę wolne
Nie będę żyła w sidłach, w klatce
Nie będę zmieniać się dla ludzi
Bo - chociaż zwierz ze mnie - nie jestem ćwierkającym Kanarkiem...

21 549 wyświetleń
318 tekstów
8 obserwujących
  • krysta

    3 December 2015, 23:55

    dobry przekaz...
    'dla nikogo się nie zmieniaj, żyj według własnego sumienia...'

  • RozaR

    3 December 2015, 23:42

    Trudno się czyta