Menu
Gildia Pióra na Patronite

Imię Rosjanina

Ja wiem że Rosjanie
Mają w sobie
Okrutnego Kacapa
Ale i my
Strugamy pana
Co tak naprawdę
Ma sercu chama
Nikt nie jest bez grzechu
I nikt nie ma prawa
Zniesławiać i podle gadać
Niemiec ma Szwaba tyrana
Francuz zdrajcę i bawidamka
Żyd cynika i bankiera
A niech ich wszystkich cholera
Nie szargajmy ruskiego imienia

76 458 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • RozaR

    5 August 2022, 07:48

    Wojna wybuchła po deklaracjach wstąpieniach Ukrainy do Nato , UE itp.
    W ten sposób integracja z zachodem Uk. złamała traktat.
    Tak jak Amerykanie nie chcieli rakiet na Kubie tak Rosja nie chce na Ukrainie.
    Ruskie w Polsce .........- na pewno nie przez następne 20 lat - chyba że jakaś desperacja i wielka wojna - ale na co to komu.
    Ziemia zdobyta przez Carów ...........- chodzi tu o prawa do tej ziemi .
    Zatem kto ma większe prawa do Krymu, Zadnieprza i kopalni Donbaskich ?
    Czy potrafisz uczciwie na te pytania odpowiedzieć ?

    • 6 August 2022, 20:37

      Dziwnym trafem wszyscy chcą się wyrwać z rosyjskich wpływów, Gruzja, Ukraina, Mołdawia... a Rosjanie nie chcą nikogo puścić spod swej "opieki" i wjeżdżają czołgami, bombardują kraj, mordują kobiety, dzieci, starców... niszczą ich domy...
      bo Putin uznał, że tak trzeba, bo zadeklarowali chęć wstąpienia do UE i Nato...
      Czy Rosja przestrzega jakichkolwiek zobowiązań?
      Gdyby Ukraina miała broń nuklearną, to Putin moczyłby pieluchę...
      Na co to komu? A na co mu ta wojna? Nie szukaj logiki w działaniach krajów rządzonych przez takich [...]

  • RozaR

    4 August 2022, 21:54

    Nie chcą wchodzić do polski - przynajmniej teraz .

    Trzeba uściślić przyczyny tej wojny:
    - była umowa o neutralności Ukrainy
    - nikt nie chce mieć pod brodą noża przeciwnika ( tak samo jak Amerykanie nie chcieli Ruskich na Kubie )
    - i pytanie kto pogwałcił te ustalenia ? Tym bardziej że prawie połowa terytorium Ukrainy to ziemie podbite przez Carów .
    A politycznie nie znamy powodów całego tego zamieszania .

    • 5 August 2022, 04:53

      Chcą, Putin chce dawnego imperium.
      Tylko wie, że na tę chwilę nie da rady... chyba...
      Ta wojna jest dziwna, wiele tam pytań bez odpowiedzi...
      Ale Rosja była jednym z gwarantów pokoju, kiedy Ukraina zrzekła się broni
      atomowej i co? Wiadomo.
      Kto tu kogo pogwałcił? Kto?
      Aaaa, no tak, ziemie podbite przez carów wolno bombardować...
      Czy Ty czytasz to, co piszesz?
      Pozdrawiam.

  • 4 August 2022, 19:33

    Niby tak, ale to "Ruskie" dopiero co od nas wyszli, a już chcą wracać...
    Wśród Rosjan było, jest i pewnie będzie wielu wybitnych ludzi, tylko nie potrafię ich chwalić, póki miłość do Putina przesłania im to, co ważne, co ludzkie, co wielkie i piękne...