Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Pomiędzy snami "

Ja w Twych ramionach
Zasypiam spokojnym snem
Może tracę oddech kto wie?
Nie myślę o tym długo
W granacie nocy ptaka dostrzegam
Biały przebija się przez czerń
O czymś Nas ostrzega? Śpię...Śnię...
Nie chcę jeszcze budzić się
Jednak przerwany zostaje sen
Noc niedokończona
Patrzę przez okno w noc grafitową
Wstrzymuję oddech i to słowo
Ni ptaka...Ni Ciebie obok....
Na tym ma polegać Twa wyjątkowość
Pojawiasz się i znikasz
Między jednym a drugim snem
Dlaczego tak jest?
Kiedy pojawisz się w dzień?

24.02.2021

281 871 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!