Menu
Gildia Pióra na Patronite

Inny świat

Ja w takim świecie chcę żyć,
Uszytym mi na miarę
A w nim tak szczęśliwą być....

Lecz gdyby ktoś za karę,
W inny świat dziś mnie wysłał,
Lub zrobił to przypadkiem,
To co bym powiedziała?
Zostałabym Puchatkiem?
Lub innym bohaterem?
Wskoczyła w nową rolę,
I tekst na pamięć znała?
A może siadła w kącie,
I długo bym płakała?

Bo patrząc od tej strony,
To kocham ten mój światek,
Ludzi, miejsca, zdarzenia,
I żaden tam Puchatek
Z tym równać się nie może,
Choć czasem gdy mi smutno
Z nim w podróż gdzieś wyskoczę.

13 601 wyświetleń
129 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!