Menu
Gildia Pióra na Patronite

Owoc niezerwany

- Ja tu zostanę! Choćbyś przyciągać mnie przestała.
Ja tu zostaję! Tak mnie wychowałaś.
Ja tu zostałem! Byś Ty sama nie umierała.
Ja tu spoczywam... A Ty kochać mnie nie przestałaś.
Owoc niezerwany - takie imię mi dałaś.
Matko Ziemio gdzieś więzy nasze podziała?
- ... (cisza)
- Gdzieś została. Gdzieś gdzie prawda królowała.

619 wyświetleń
10 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!