Menu
Gildia Pióra na Patronite

O miłości romantycznej.

Ja przepraszam romantyków, lecz ta myśl wciąż za mną kroczy,
„kto w dzisiejszych czasach patrzy pannom w oczy” ?
Kto w tych strasznych dniach, gdzieś nad brzegiem Świtezi,
ze swoją ukochaną pod rękę sobie siedzi ?
Gdzież znajdzie się rycerz, na rumaku białym ?
z uśmiechem zawadiackim, ze spojrzeniem śmiałym…
Gdzie ta aparycja? Gdzie ta romantyczność ?
Czyżby w miłości liczyła się już tylko fizyczność?
Tak właśnie jest, więc nie bierze mnie dziwo,
że niedługo chłopcze drogi, zamienisz żonę swą… na piwo.

1486 wyświetleń
22 teksty
2 obserwujących
  • honey_007

    14 April 2010, 12:42

    I kto by pomyślał, że takie słowa padną z ust chłopaka...ale cieszę sie ogromnie, że dostrzegłeś też tą mniej skazitelną stronę męskiej płci, niestety takie czasy nadeszły, że coraz trudniej o prawdziwą, romantyczną miłość...
    Pozdrawiam gorąco :)

  • 13 April 2010, 16:47

    ja też mam taką nadzieję, że tych romantyków jeszcze trochę zostało. Pozdrawiam

  • Afela

    11 April 2010, 21:31

    Póki zostało romantyków kilku miejmy nadzieję, że nie wyginą :) Bo kto na tym straci jak nie kobiety?