Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niepokorna

Ja niepokorna, ze swoim bagażem,
szukam wciąż doznań i nowych wrażeń.
Nie mnie umierać klepiąc pacierze,
jeśli mam umrzeć, to gdzieś w plenerze-
łono natury niech mnie otuli!

Wina nie wolno i piwa też!
Na samej wodzie, zdechłby i jeż,
a od tych wszystkich parzonych ziółek
i ogromniastej liczby pigułek-
mdli mocno mnie!

To ma być życie? A jeśli tak,
to wolę w polu gonić wiatr
i czesać myśli grzebieniem z gwiazd-
tańczyć, gdy tylko ochotę mam.
Nie kręci mnie wegetacja,
bo niepokorna dusza ma!
Ewa Brudek

426 wyświetleń
4 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!