Menu
Gildia Pióra na Patronite

eldorado

Ja
któż to?
błędnik migoczący
dokąd tak pędzę
na złamanie
karku autostradą
asfaltową herą

i
wołanie przez
szybę na ten
materialny bezduszny
świat płynę

choć wiele
pulsującej miłości
w mym sercu

która tak
codziennie popełnia
samobójstwo
z powracającej
pamięci

umieram

pragnę
chodź raz
być poetą-
bo wiem
że żyją wiecznie

zaklęci
w słowach
złotych strzał

i tak
pod tym księżycem
w pełni

przez szybę
na ten materialny
świat płynę
i krzyczę

10 253 wyświetlenia
160 tekstów
45 obserwujących
  • ....ktoś....

    22 July 2012, 10:49

    Warto czy nie warto?
    Pewnie, że tak
    Dziękuje drogie panie, zaczynam siebie na nowo…
    A ty dalej sobie coś wytykasz drogi przyjacielu, przestań i podeślij mi coś

  • Lekkomyślna

    21 July 2012, 23:00

    Natchnione.

  • Julka 10

    21 July 2012, 22:46

    Miło,że wróciłeś, i to tak " mocnym" tekstem, ale przecież TY inaczej pisać nie możesz...

    Wszystkiego co najpiękniejsze....:) i....witaj...ponownie :)

  • WilceeQ`

    21 July 2012, 22:42

    Kraino ze złota, czyż jesteś warta odnalezienia?
    Może wyłącznie odlegle w marzeniach,
    niesiesz piękno i skradasz duszę...

    Czy warto odnaleźć taką zgubę?