Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ja Polska

Ja jestem Polska
Taka co z prawdy i poniżania
Pada co rusz na kolana
A nadal pięścią odgraża

Ja jestem Polska
Od krzywd i obcych wpływów
Będę wydrwiony lub przemilczany
Choć będę nadal przeklinał i krzyczał

Ja od Rejtanów straceńców paru
Stanę za murem złapię oddechu
Odpocznę chwilę
By zaraz stanąć w pierwszym szeregu

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!