Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ty i Ja

Ja i Ty… jakże cudnie brzmiące to słowa!
Zabłąkane wcześniej gdzieś w przestrzeni lat…
wolą przeznaczenia odnalazły się od nowa,
by móc razem pielęgnować miłości kwiat.

Zechciej obdarzyć go delikatnością dotyku.
Poczuj woń cudu, która zeń się wydobywa…
Pozostań, już nie odchodź mój Ty Promyku,
Niech już teraz razem latek nam przybywa.

Nie chcę tu wygłaszać rot obietnic bez liku.
Nie jestem wyrocznią i nie wiem, co będzie…
Ale jedno przyrzec Ci mogę mój Ty Promyku,
że będę Cię Kochał dotąd, aż mnie nie ubędzie.

Ty i Ja… jakże cudnie brzmiące to zdanie!
Spójrz! Tylko spójnik dzieli słowa od dotyku…
Więc nie wzdragajmy się! Niechaj się stanie!
Woń kwiatu, dotyk i tylko My mój Promyku.

33 417 wyświetleń
270 tekstów
400 obserwujących
  • Pytia

    23 June 2011, 04:50

    Czy obraz bez ram mniejszą wartość stanowi?

  • torpeda10

    21 June 2011, 23:48

    RAKu wielkie ukłony i duuuuuuuuży plus!

  • AnnMaria

    21 June 2011, 22:21

    Przeczytałam "mój Ty Pierniku"( często używam tego słowa)
    Bardzo ładny wiersz:)

  • 21 June 2011, 21:20

    Cudo...
    Wielki szacunek :).

    Pozdrawiam^^

  • Seneka 18

    21 June 2011, 21:19

    Rewelacja...