Menu
Gildia Pióra na Patronite

manifest

Ja i mój nałóg
W ciemnym korytarzu w którym świat nie ma prawa bytu
Nie interesuje mnie nic
Czuje się wolny chociaż jestem związany
To co jest powiedziane jest dla mnie nieważne
Słowa czyny stają się względne w starciu z rzeczywistością
To co się zrobiło powiedziało to nic
Bo się zmienia naturalną koleją rzeczy
Robie źle ale któż mi to udowodni
Potrafię z tym żyć bez wyrzutów sumienia
Od dziś sam
Poeta sam dla siebie
Bo inni nie zrozumieją okłamią
Subiektywnie żeby nie obrazić pochwalą
Nie potrzebuje krytyków i publiki by się cieszyć
Radością samo pisanie wydobywane z zakamarków duszy
Moja droga piekło niebo
Moja dusza tylko dla mnie
Bo w tym znajduję szczęście
Pisanie by zostało ukryte
W moim świecie poezji

5193 wyświetlenia
20 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!