Menu
Gildia Pióra na Patronite

Samotność

Ja dobrze wiem, że przyjdzie czas,
dziś to nie to, to jakiś żart,
nie spaja nic, nie łączy was,
wierzycie wciąż w życiowy fart.

Wyrywa się z samotni cień,
pragnący znaleźć przystań swą,
jeszcze nie dziś, to nie ten dzień,
Oszukać chcesz myślami ją.

Głęboko gdzieś, na samym dnie,
uśpiony śpi niewinnym snem,
Nie powiesz tak, nie powiesz nie,
Bo żyjesz dziś, straconym dniem.

Są chwile które kroczą w czasie,
niech idą sobie precz i już,
Pobudzić myśli, przecież da się,
wysiłku w siebie trochę włóż.

Samotny żeglarz w swojej łodzi,
Kieruje ją tam, gdzie jest ląd,
Odnaleźć cel mówiąc- nie szkodzi,
I ty i on popełnia błąd.

2524 wyświetlenia
24 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!