Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uśmiech na twarzy

Ja chcę koncertów jesienią
I poczuć ducha wspólnoty
Ludzi dobrej woli

A potem wyjść szeroko
W ulice Warszawy
Oddychać wilgotnym przestworzem

I zajść do baru
Na małą szklaneczkę
Wśród ludzi z widocznym

Uśmiechem na twarzy

Lecz widzę ogień
Co nocą gra marsza
Na werblu ze stali

I ludzkie cienie
Co mkną po ścianach budynków
Smutnej jesiennej Warszawy

https://www.youtube.com/watch?v=w1ydSXHsc9Y

76 458 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • solange1969

    26 July 2021, 05:13

    Wiersz bardzo mi się podoba :)