Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miasto gasnących księżyców

Znów idę przez zaklętych miast ciszę
mgła rozbija się o szkielety domów
zatopione okręty snów
pod powiekami okiennic kołyszę
Podążam za znajomą melodią
na pamięć serca
w rytm kroków
i wiem już
odnajdę cię na moście aniołów
z płonącą w ręku pochodnią
czekającego na słońce
w alei wygasłych lampionów

137 929 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Smurf007

    11 November 2013, 15:07

    W imię takich cudów warto pisać

  • giulietka

    11 November 2013, 11:56

    Cudownie jest Was tu spotykać;)
    Kamilu, Adamie... dziękuję.

  • Kamil Borkowski

    10 November 2013, 02:58

    to jest cudowne!

  • 28 August 2013, 20:23

    pogrążony w mroku
    świat duszy skołatanej
    w migotliwym świetle
    małego kaganka
    szukając drogi powrotu
    z czeluści piekła
    wspomnień miłości
    chwyta się sił ostatkiem
    by raz jeszcze serce uderzyło
    nim umrze na zawsze

    pozdrawiam M :)

  • giulietka

    24 August 2013, 15:57

    A mnie się czasem wydaje, że już tylko cieniem pióra... ;)
    Alice, Gerard, dziękuję, że ciągle tu zaglądacie.
    Pozdrawionka:)

  • sprajtka

    24 August 2013, 13:08

    O jejku...jak Ty pięknie piszesz...

  • Seneka 18

    24 August 2013, 13:07

    Coś pięknego...

  • giulietka

    24 August 2013, 11:51

    Cieszę się, że zdołał oczarować Twój zmysł piękna, Aniu;)

    Tomku, myślę, że nieźle Ci wyszło owo utożsamianie po omacku;)

    Dziękuję za opinie i pozdrawiam ciepło, miłego wakacyjnego popołudnia;)

  • Smurf007

    24 August 2013, 11:29

    Bardzo fajne,
    utożsamiło by się z odbiorcą bardziej, gdyby tylko udało się mu idąc nocą, czytać sobie..
    Pamiętam sporo, kojarzę wiele, środki wyrazu docierają..
    podoba się i tyle ;)

  • Pechowa_

    24 August 2013, 10:56

    Czarujący wiersz... Pozdrawiam :)