Menu
Gildia Pióra na Patronite

I zasnę dziś bez serca, bez uczuć
I pomyślę dziś na świeżo, inaczej.
Wyrwę duszę moją z gęstej chmury zmartwień
Poprowadzę ją prosto do mego umysłu.
Odnajdę w nicości drogę
W ciemności światło zamknę.
Porwę objęcia Twoje w moje życie martwe.
Nie chcesz tego słuchać
Szkoda, bohaterstwo odnajdź
Życie zrozum, pojmij wreszcie czym jest.
Ewakułuj, przeprowadź drogą wolną.
Papierosa zapal, w dymie odnajdź sens... Istnienie?
Czym jest? Śmiercią powiem.
Nie ma boskości w trwaniu, w dziele mej świadomości
Dokończę istnienie, bycie, zdanie.
Zaistnieję walką i honoru kroplą... Cieniem.

2551 wyświetleń
24 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!