Menu
Gildia Pióra na Patronite

Terror

I szerzyć się będzie
Masowa zagłada
Zawinił człowiek
Z jego ideologią
I szła będzie
Szczęśliwych parada
Napotka bramę
Zwaną martyrologią

Świat brodzi we krwi
Brodzi do kostek
Zanim upadnie
Teraz utyka
Bo jest społeczność
Nie ma jednostek
I nie ma tragedii
Bo jest statystyka.

2610 wyświetleń
32 teksty
0 obserwujących
  • Saltantem ad mortem

    5 October 2016, 16:32

    Aż dziwię się, że tak mało fiszek, bo wiersz genialny.
    Bardzo lubię Twój styl pisania. :)