Menu
Gildia Pióra na Patronite

bezradnie

istnieją w nas mocne brzegi
przy których się zbiera na łzy
nie buduj im wtedy tamy
nie zaciskaj pięści
przeszedłeś sam tyle bezdroży
nie straszne ci ludzkie drogi
zamknij na chwilę powieki
dotknij rzęsami tęsknoty
spokojnie
życie to sen
co nawet nam się nie śnił

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    6 July 2015, 19:46

    Bardzo Wam dziękuję za słowa uznania i uwagi, wszystkie biorę do serca;)

  • Adnachiel

    6 July 2015, 18:49

    Sen i my z jednych złożeni pierwiastków;
    Żywot nasz krótki w sen jest owinięty.

  • M44G

    6 July 2015, 16:38

    Pięknie.

  • giulietka

    6 July 2015, 15:01

    Miło, że Cię tu zatrzymał... pozdrawiam;)

  • Cris

    6 July 2015, 14:58

    dobry, bardzo dobry wiersz...pozdrawiam :)