Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Dającym słowo

istnieją takie słów układy
które w żywot szary i blady
wprowadzają pastelowe kolory

robią się malutkie wszelkie potwory
karmiące się złością człowieka
do serca wlewa się rzeka
miodem i mlekiem płynąca

nawet jeśli wyciągniesz nogi
zrób to w kierunku obłoków i słońca

7288 wyświetleń
66 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!