Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

powroty

Istnieją miejsca bez zapomnienia
Gdy wracasz po żmudnej podróży
Gdy serce było w rozsypce
Zagubił się anioł od duszy

Przychodzisz i siadasz w kąciku
Jak w ciepłym przytulnym zapiecku
I grzejesz zziębnięte dłonie
Budzi się radość jak w dziecku

Rozmyślasz o swojej podróży
Powietrze pachnie rumiankiem
A myśl wędruje w te strony
Gdzie noc wita się z rankiem

Strudzony po takiej wędrówce
Gdzie wytyczone nowe szlaki
Odnajdujesz tamto spojrzenie
choć nie kwitną już tamte maki

I.A.Sz.2020

19 405 wyświetleń
295 tekstów
23 obserwujących
  • I.Anna

    3 August 2020, 16:23

    Witam Was serdecznie.
    Cieszę się, że udało się zatrzymać Was na chwilkę.
    Kati, yestem wiem, że czekaliście:).
    Adnachiel miło, że zajrzałeś.
    Joan dziękuję za to uznanie.
    Dziękuję za Wasze zeszyty.
    Pozdrawiam serdecznie:)

    od kati75, Cris, yestem
  • Joan40

    3 August 2020, 15:24

    Piękne

    od I.Anna
  • Adnachiel

    3 August 2020, 14:18

    Dobrze, że wróciłaś.
    Bienvenue le retour! :)

    od I.Anna
  • 3 August 2020, 12:14

    Wreszcie. 😊

  • kati75

    3 August 2020, 10:43

    Cześć Iwonko;-)

    od I.Anna