Menu
Gildia Pióra na Patronite

mgnienie

iskrą życia na ziemię opada
wola istnienia

po drodze spotyka anioła
otoczona pajęczyną troski
rozpala wnętrze człowieka

tchnięty do życia
chłodem zmarzniętego świata
łaknie uczyć się czułości

ocierać z łez zziębnięte policzki
otwierać oczy na szept przeźroczysty

pragnieniem na miarę stwórcy
dotykając kamieni
powoływać człowieka

zapierać dech
na cudzym ramieniu
rozciągać nić nadziei

pomiędzy trwaj a zagaśnij
sztandarem powiewa
miłość człowiecza

54 954 wyświetlenia
976 tekstów
58 obserwujących
  • fyrfle

    14 February 2017, 21:18

    Był piękny z Anią i ...Pectusem, a teraz...

  • Smurf007

    14 February 2017, 21:12

    dziękuję :)
    życzę udanego wieczoru walentynkowego :)

  • giulietka

    14 February 2017, 14:47

    Niezwykłe wersy, siła delikatności!;)

  • fyrfle

    14 February 2017, 12:58

    W zasadzie trzy ostatnie wersy wystarczą mi.