Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jestem

Iskrą na pochmurnym niebie,
Błyskawicą dzielącą dwa światy,
Wiatrem obracającym w niwecz ludzkie marzenia,
Wolnym ptakiem odkrywającym nowe horyzonty,
Dzikim koniem z rozwianą grzywą,
Piekłem i Rajem,
Uśmiechem i Łzą,
Miłością i Gniewem,
Pachnącą wiosną,
Letnim słońcem i
Mroźną zimą
Jestem sobą,
Jestem,
Jestem człowiekiem,
Ecce homo.........

398 wyświetleń
3 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!