Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ku czci Steda

Inspiracja utworami Katarzyny Koziorowskiej.
--------------------------------------------------

wędrowałeś prosto
wciąż dalej
tam i tu i tam
i z powrotem
ujrzałeś całą jaskrawość
co nielicznym się udaje
szukałeś przyjaciela
pod niebem meksyku
wędrowałeś w deszczu
i na mrozie
z piosenką w plecaku
teraz stoisz za firanką chmur
droga nieprzebyta
wciąż czeka
na stopy wędrowca
suniesz białą lokomotywą
mgła i nic za nią
wsiadłeś tylko ty
bądź zdrów przyjacielu
szczęśliwej drogi

10 380 wyświetleń
98 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!