Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obłęd

Inspiracją opinie Bogdan G. i Witka

Obłęd leży w nas samych
zależy, którymi wpuścimy
go drzwiami...
Uśmiechem nie śmiałym
pełznie jak obłąkany
by przywrzeć niby kaftan
biały... i gra
skrzypek spętany
tuląc się do strun
wspomnień w pluszowym
misiu schowanym.
Obudź się, bo już czas
a nie jak kamień
zastygły w bezruch trwasz
lata nas zmieniają
nie czas więc graj...
na dachu świata
bo jesteśmy wolni.

http://www.youtube.com/watch?v=Bo1z0cyYEr4

52 539 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • Sol 8

    20 May 2013, 08:15

    Dziękuje Papużko miło mi :)) Pozdrawiam cieplutko :))

  • Papużka

    20 May 2013, 08:12

    Kurcze no świetny wiersz, a i utwór muzyczny też mi się bardzo podoba(nie słyszałam) hehe... :)))) Ach ten obłęd. :)