Menu
Gildia Pióra na Patronite

.....

Innym kwiatem jesteś
nie różą -
piękną w swej dostojności
nie jesteś storczykiem,
przy którym serca marzą.
też nie jesteś hiacyntem -
delikatnym w prostocie
ani fiołkiem
z kolorem barwnej nocy.
Jesteś tym kwiatem
który zimą rozgrzewa,
wiosną na niebo
swe lico kieruje
i tym co się nie rozwinął.
Kolorów mu brak
I wiary w siebie nie ma
gdyż myśli że,
nikt go nie chce.
A ja pragnę Ciebie
mieć w wazonie i na rabacie
pragnę też muskać zmysłami
Twe płatki
pielęgnować jak tajemniczy i bajkowy
kwiat paproci
... czy to bajka a może jawa

14 005 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!