Menu
Gildia Pióra na Patronite

Muzyka

i muzyka te zmysły przywraca
co sprzed lat zapomniane
jak mały leżałem
a muzyka w gramofonie
grała melodie niezapomniane

do nich dziś wracam
chociaż je dawno zapomniałem
100 utworów podać Ci mogę,
które leciały
gdy w łóżeczku leżałem
wszystkie pamiętam choć zapomniałem
jak pięknie było być obezwładnionym

tylko ja i moje myśli
których nikt pojąć nie mógł
a w śród tych myśli
muzyka rodziców
którzy nie więdząc
wzbudzili we mnie......

i led i jimmi i ten i ray
i dżem i elvis i purple rain
i bon i black i pink i animals
i queen bo geniusz fred taki głos miał
i wymieniać mógłbym tak ile tylko mam sił ...
...
gdyby nie to, że zaklęto mnie w nich

bo znam je wszystkie
i każdą nutę
lecz nie pozwalają wyjść z siebie
bo co szczęsciem jest butem
butem co nowszy tym gorszy
to każdy wie
że nowy but zna tyle co nic
a stary przeszedł tyle tysięcy mil
i kiedy przyjdzie mi
na weselu wyrazić siebie sedno
puszczę muzykę z tych butów
muzykę co prowadziła mnie przez całe życie
muzykę co pokazać chciałem od zawsze
ale dopiero teraz
wszyscy się patrzą
a nikt nie rozumie
że ona tu we mnie
a ja jestem u niej
i wypiłem 6 piw
a ona rozumie
że co by nie zrobiła
to ja do niej wrócę.
bo bardziej niż szkoła i praca mnie trzyma
najlepsza, którą znam od rodziców muzyka..

803 wyświetlenia
6 tekstów
0 obserwujących
  • 8 February 2015, 05:56

    fajny rap . wracają tylko te dzieci , które nie zaznały prawdziwej miłości.. miłości bez uprzedzeń do nich samych , uprzedzeń do podtekstu środowiska , uprzedzeń do definicji bytu , na zasadzie ja ci pokarzę karząc poniekąd .. samodzielność , w pełnym tego słowa znaczeniu , w pełnym tego słowa zrównoważeniu emocji powroty nazywa imieniem odwiedzin ...
    Świetny przekaz ;)

  • RozaR

    8 February 2015, 01:10

    Dobre ale przydlugie