Menu
Gildia Pióra na Patronite

Hipotermia

I mam ochotę wyć
Jak ten wilk zauważający księżyc
Rozdrapywać blizny na ciele
Wpychać w nie kryształy soli
Upadać przed każdą metą
Zostać przyłapaną na agonii szaleństwa
Poczuć smak jego łez smutku
Zranić tak, by oddech stracił
Machać, gdy wyciąga rękę
Deptać, kiedy wstaje
Podkładać nogi, gdy wyczuwa trop
Chować się, kiedy zaczyna szukać
Kochać z innymi, gdy płyną mu łzy
Podać kroplówkę z arszenikiem
Wciąć w ramiona, by wyryć na kręgosłupie krzyż
Obdarzyć szlakiem obojętności
Pocałować i odejść.

Tyle mam dla Ciebie miłości
Na tyle pozwoliłeś mi kochać.

https://www.youtube.com/watch?v=16K6H9b7GDc

6202 wyświetlenia
70 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!