Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Déjà vu

Im bardziej się pragnie
Tym więcej ubywa
Coraz mniej czasu
A łaknie się całą sobą

Nie mając wpływu
Na zawiłości losu
Co dzień się przegrywa
Niby jest to co się chciało

A jednak jest coraz
Bardziej poza zasięgiem dotyku
Déjà vu wróć do mnie
Ja czekam i tęsknię...

Jest mi Cię za mało
Mój świat traci horyzont
W miłości do Ciebie
Z tęsknoty ze słotą...

92 615 wyświetleń
881 tekstów
21 obserwujących
  • kukaczka

    6 February 2022, 12:23

    ..horyzont to horyzont,
    Ogranicza go tęsknota często bolesna, i nasze spojrzenie jest inne, płytsze, mgliste, może nawet egoistycznie ślepe?

    • Victoria Angel

      6 February 2022, 12:29

      Ja słyszałam nieraz, że jak nie jest się w życiu tym egoistą, nic przez to się nie osiąga i niby wskazane jest bym ślepo egoistycznym. Pozdrawiam i dziękuję za komentarz. :-)