Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niby-Sonet

Ileż wysiłku trzeba podjąć nam
By zdobyć najcenniejszy w świecie skarb
By nie jak mędrzec patrzeć pusto w świat
Lecz dla Miłości żyć każdego dnia

Ach, ileż bólu i cierpienia w nas
Bez wzajemności kochających wciąż
Bądźmy w tym razem, niby jeden mąż
Z cierpieniem zmierzymy się jeszcze raz

Do kogo ja mówię... Na świecie sam
I choć to prawda, że przyjaciół mam
Lecz czy oni też kogoś kochają?

Może nie wszyscy rozumieją mnie,
Lecz są i z tego bardzo cieszę się
Niech oni też swą Miłość poznają

4190 wyświetleń
24 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!