Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lilia...

Ileż to zakochanych par spogląda na ciebie na brzegu stawu.
Ileż oczu wpatrzonych w zachwycie w twą biel.
Ileż wyznań spragnionych kochanków wysłuchałaś.
Ileż obrazów namalowano inspirując się twoim pięknem.
Ileż magii wyzwalasz swoją delikatnością.
Lilia wodna… niczym nimfa okryta radością.

189 977 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • 23 August 2010, 19:08

    Fascynujące... Nawet z rzeczy martwych potrafisz wydobyć tyle uroku i piękna...

  • eveline2

    18 August 2010, 21:24

    A jej zapach.....rozkosz...uczta dla zmysłów...dzięki Gerardzie za wybór...

  • Seneka 18

    18 August 2010, 21:16

    Lilia wodna jest bardzo urzekająca...im trudniej dostępna tym bardziej pragnie się jej dotknąć,nacieszyć się jej zapachem i zachwycić pięknem...
    Zawsze uważałem,że lilie wodne to takie trochę magiczne kwiaty...Dlatego uznałem,że warto napisać o nich wiersz :)

  • eveline2

    18 August 2010, 21:10

    Pewnie tak było,a na pewno tak było..urocze,ale wiesz że ja bardzo lubię zapach lilii?..
    Plus++++