Menu
Gildia Pióra na Patronite

Okno Na Świat

Ileż pięknych kłamstw usłyszeć musi człowiek
nim doceni smak parszywej prawdy
ile luster będzie musiał zbić
by choć jedną z nich zrozumieć
ale zanim zbije szkło
ile dziur wyryje
grono najwierniejszych przyjaciół
w jego murze
ilu go utraci

Nie czuj się samotny
tak już bywa
że jedno mamy tylko lustro
najdroższe
i najbrzydsze
a w nim jedynego przyjaciela
który pomoże nam odszukać świat
jeśli tylko tego chcemy

Zanurz dłonie w lodowatej wodzie
obmyj smutną twarz
przebudź się z bladego snu
i daj wybić kilka cegieł...

W ich miejsce wstawicie okna
a lustro nie będzie już straszne
gdy będzie drugim
pokręconym człowiekiem

81 755 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • scorpion

    7 November 2019, 23:15

    Do usług

  • bajdewind

    7 November 2019, 19:09

    Dziękuję, było mi potrzebne.