Menu
Gildia Pióra na Patronite

ile zwiędłych liści...

ile talerzy musi wystygąć na stole
przy którym tylko czekanie
i nikt się nie przysiądzie

ile herbat odruchowo
nalanych w dwie szklanki
musi teraz popłynąć do zlewu

ile zwiędłych liści
musi osypać się na ziemię
by móc odzyskać oddech
po tym jak
kogoś komuś brakło...

/mormysia/

214 wyświetleń
3 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!