Menu
Gildia Pióra na Patronite

***ile radości uśmiechu potrzeba...

ile radości uśmiechu potrzeba
by zabliźnić ranę po smutku
ile wytrwałości by sięgnąć szczęścia nieba
pomimo zachmurzenia

stoję pośród ciemnej masy
twarze się zlewają
niby łatwe są dziś czasy
ludzie smutne twarze mają

czasem tylko w tłumie błyśnie
radość u wariata
który nie zna innych smutku
i bez skrzydeł z dachu spada

świat objęty ramionami
znieczulicy strasznej
śmieje się gdy ktoś nieznany
z mostu w wodzie gaśnie

21 548 wyświetleń
318 tekstów
8 obserwujących
  • RudaDusza

    30 July 2016, 23:08

    Dziękuję ;)

  • Cris

    30 July 2016, 22:20

    dobry wiersz.
    :)