Menu
Gildia Pióra na Patronite
Kamyczek

Kamyczek

Ile to już godzin? Ile to już dni minęło od naszego ostatniego spotkania?
A ja wciąż myśleć o niej przestać nie mogę. Po nocach spać nie mogę, myśli kłębią mi się w głowie. Czy ona o mnie też myśli? Czy jeszcze kiedyś będzie chciała się spotkać? Czy zatrzymamy razem czas?
Leże ślepo patrząc w sufit, przypominając tamte chwile. Jak cudownie razem było, i jak radośnie spędzaliśmy czas.
Czy powrócą tamte chwile? A może ona zapomnieć o mnie chce? Może już się mną znudziła?
Pytań sto , za to żadnej odpowiedzi.
Czy usłyszę jeszcze jej głos? Czy poczuję zapach jej cudownego ciała?
Codziennie widzę jej promienną twarz, codziennie wspomnień widzę sto.
Czy zagadać, czy też odejść stąd? Czy dostrzeże ona mnie wśród tłumu?
Myśli nie pozwalają uspokoić mej duszy.
Pragnę odpowiedzi. Pragnę spoglądać w jej niesamowicie doskonale piękne oczy. Pragnę ujrzeć jej radosną twarz, taką jaką widziałem pierwszy raz. Pragnę spędzać z nią, każdy wolny czas.
Czy połączy życie nas?
Pytania, pytania..., nadal żadnej odpowiedzi.
Czy spotkamy się znów kiedyś? Czy spojrzymy sobie w twarz?
Pragnę wyznać jej swe uczucia, lecz boję się odpowiedzi,boję się odtrącenia.
A może ona własnie na to czeka? Może pragnie własnie takiego człowieka?
Znów pytania bez odpowiedzi.
Niepewność mnie zjada. Myślę nie śpiąc po nocach.
Czy dostrzeże me starania? Czy usłyszy me wołanie? Czy uzyskam odpowiedzi?
Czas wszystko to pokaże.

6007 wyświetleń
51 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!